Személyes

Emlékezés Torontáli Istvánra

– Elment a hang – hajolt hozzám Orbán Józsi egy szójátékkal, manifesztálva a nyilvánvalót az asztalunknál a pinceklubban. Torontáli Istvánra, Torora gondolt. Úgy néztünk össze, mint a bajtársak, akiket súlyos veszteség ért. Aztán mindketten a vörös búrával takart, élénksárga lámpa pislákoló fényét bámultuk, miközben körülölelt minket a gomolygó dohányfüst. Mindez 11 éve történt. Azóta már Józsi sincs, pinceklub sincs.

Miközben ezt a bejegyzést írom, a 100 Folk Celsius által feldolgozott Kenny Rogers dal, a Gambler szól, amit a zenekar Toro előadásában rögzített. Annak idején annyiszor hallottam ezt a számot, hogy azt gondoltam, ez már örökre így lesz, örökre ott fogok táncolni az adott koncerten és örökre gyerek maradok. Akkor valahogy értettem hozzá, hogyan kell megszilárdítani a pillanatot. Ma azt gyakorlom, hogyan legyek hálás ezekért az emlékekért.
A nagy játékosok szerint az élet maga a játék, és mi mindannyian szerencsejátékosok vagyunk. Ahogy a dal is utal rá, nem árt tudni, melyik lapot kell eldobnunk és melyiket megtartanunk.

A Gambler a 100 Folk Celsius előadásában 12.54-től.

(Fotó: Slágermúzeum)

Ajánlott bejegyzések